StartKurserPensionatetProblemutredningFriskvårdOm ossKontakt

problemutredning

Har du problem med din hunds beteende?

Till exempel:

Hunden gör utfall mot andra hundar

Ljudrädsla

Rädd för människor, hundar, föremål m.m.

Jagar cyklister, bilar, joggare, vilt eller katter

Stress

Separationsångest

Vaktar föremål, mat eller personer

Aggression mot hundar eller människor

Rumsrenhetsproblem

Det finns en mängd olika beteenden som kan skapa problem i vardagen för dig och din hund. Min uppgift som hundpsykolog är att kartlägga och hitta orsaken till problembeteendet och sedan skapa förutsättningar för att förändra hundens beteendet, självklart i samarbete med dig som hundägare.

För att få ett bestående resultat är det viktigt att alltid behandla orsaken till problemet och inte bara symtomen. Det kan finnas många olika orsaker till  varför problem uppstår, och därför är det viktigt att göra en noggrann utredning först, innan man börjar själva träningen. Här på Hunderverket använder vi bara positiva metoder när vi tränar.

Hur går en utredning till?

En problemutredning består av ett tillfälle då vi träffas här på Hunderverket. (givetvis finns möjlighet att lägga till fler tillfällen om det behövs och önskas). Vi börjar med en intervju där vi går igenom hundens bakgrund och vardag grundligt. Beroende på typ av problem så gör vi eventuellt  vissa tester  (som tex hundmöte, möte med människor, koppelpromenad, inkallning osv.). Filma gärna situationer som kan vara bra för mig att få se första tillfället.

Du kommer att få träningsråd om hur du/ni ska gå vidare och en träningsplan. Vi kommer sen att ha en uppföljning antingen via mail eller via ett telefonsamtal. Sen finna alltid chans att boka in fler träningstillfällen.

Mitt mål är att du som hundägare ska förstå din hund och att du känner trygghet i att veta hur du ska agera och få din hund att fungera i vardagen. Det här gör att din hund känner sig trygg och mår bättre.

Det är viktigt att ha en helhetssyn där vi tar hänsyn till hundens livssituation och behov, för att kunna ge den ett meningsfullt liv.

En bra relation mellan dig och din hund ger en nöjd och glad hund och hundägare!

PRISER

En problemhundsutredning kostar 2500 kr och betalas kontant  eller sätts in på bankgiro 649-8836 senast en vecka innan första tillfället.

Eventuell  reseersättning tillkommer.

Sena återbud (ett dygn eller senare) debiteras med hela kostnaden.